Afrikai fűszeres, darált húsos pitakenyerek

Közzétéve: 2016. aug 9.
Címkék:

Találtam egy mindenféle adalékanyagmentes pitakenyeret, amit előszeretettel használok a gyors hétköznapi vacsorákhoz, ha éppen nincs időm sütni. Egyébként, liszt, sütőpor, olaj, kis víz összegyúrva és egy serpenyőben percek alatt megsül, de erről  majd máskor. Most fókuszáljunk arra, hogy mi került bele! 🙂

Hozzávalók:

400 g darált marhahús
2 ek. szezámmagolaj
1 marék bébispenót
1 púpos ek. samar (afrikai fűszer)
3 ek. vöröslencse

3 szál újhagyma
1 ek. paprikamagolaj
2 púpos evőkanál tejföl
1 ek. őszibaracklekvár

frissen őrölt feketebors
6 db pitakenyér
1 paradicsom

dsc_2270b_1
A lencsét egy kis lábasban sóval, borssal, kétszer annyi vízzel felraktam főni. Addig főztem, míg az összes vizet elitta. A darálthúst két evőkanál szezámmagolajon, nagy lángon pirítottam, sóztam, őröltem rá borsot és samarral fűszereztem. Amikor megpirult, hozzáadtam a megfőtt lencsét, az apróra vágott újhagymát és a spenótot. Összeforgattam és megvártam, míg a spenót kicsit összeesik.

A szószhoz a tejfölt, a paprikamagolajat és a baracklekvárt összekevertem, picit sóztam. A pitakenyerek mindkét oldalát egy üres (nem olajos) serpenyőben megmelegítettem, majd ráhalmoztam a húst, a paradicsom-szeleteket, majd a szószt. Összetekerve ettük meg. 🙂

Kapcsolódó termékek

Szezámmagolaj

Világossárga szín és jellegzetes szezámillat jellemzi. Csökkenti a magas vérnyomást, valamint a máj és vér koleszterinszintjét. Magas lecitin-tartalma miatt jótékonyan…

Bővebben