Almás-diós apró tekercsek

Közzétéve: 2017. márc 29.
Címkék:

Hozzávalók:

1 tekercs leveles tészta (bolti, vagy házi)
1 marék dió
2 ek. dióolaj
1 púpos ek. fahéj
3 ek. porcukor
1 alma

dsc_9314

A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesre. A tésztát kinyújtottam (a boltit csak ki kell tekerni ), majd megkentem dióolajjal. Megszórtam fahéjjal és porcukorral, majd ráreszeltem a meghámozott almát. A diót mozsárban apróra, de nem péppé törtem, és ezt is rászórtam a tésztára. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem, majd 1,5 cm-es szeletekre vágtam és muffin formába helyeztem őket. A meleg sütőben 25 percet sütöttem őket.

dsc_9307b

 

Kapcsolódó termékek

Dióolaj

Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. A dióolaj rendszeres használata csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyműködést, ezért koncentrációs zavarokkal küzdő…

Bővebben