Bemutatkozás


Cégünk egy fiatal, lendületes csapat. Elsődleges és mindenkori célunk a tökéletes minőségű hidegen sajtolt olaj előállítása.

Olajunk minőségét nagyban meghatározza, hogy kizárólag mechanikus eljárással, hideg sajtolással állítjuk elő, melynek köszönhetően semmiféle vegyszer nem kerül bele a gyártási folyamat során. Technológiánk egyedisége abban rejlik, hogy az általánosan alkalmazott eljáráshoz képest – melynek során a kiszárított magokból pörkölés után egy ún. olajütős módszerrel préselik ki az olajat – mi szárított  magokból sajtolunk. Ezáltal termékünk tökéletesen megőrzi az alapanyagok minden eredeti összetevőjét.

Üzemünk rendelkezik minden szükséges élelmiszeripari minősítéssel (HACCP, FSSC, GMP), valamint – természetesen – alkalmas biotermékek gyártására is.

A pellet, másnéven a présmaradvány leőrlésével jutunk gluténmentes maglisztjeinkhez. Az őrlést egy rozsdamentes acélból készült kalapácsos őrlőgép végzi. Növényi maglisztjeink kenyerek, lisztkeverékek, sütemények kiváló adalékanyagául szolgálhatnak.

Fontosnak tartjuk a technológia “zero waste”, környezettudatos jellegét, mely azt jelenti, hogy egyáltalán nem keletkezik felhasználatlan melléktermék. A hozzánk beérkező alapanyag minden része feldolgozásra kerül, és a gyártás során keletkező termékeket elsősorban élelmiszeripari, de kozmetikai- és takarmányipari célra is felhasználják.

Amennyiben lehetséges, már a kiindulási alapanyag is egy másik technológia „mellékterméke”, fel nem használt része. Például a szőlőmagolaj esetében a szőlőtörköly a borászat mellékterméke, a kukoricacsíra a malomipar és a bioetanol gyártás mellékterméke, a tökmag pedig esetünkben a bébiételgyártás alapanyagaként használt kanadai tök magja, mely egyáltalán nem kerülne felhasználásra.

Ma már 18 féle magból préselünk olajat, állítunk elő liszteket, magkrémeket és kozmetikumokat. Legfőbb termékünk továbbra is a szőlőmagolaj, melynek különböző borvidékekről egyedileg szelektált változatait is gyártjuk.

Olajainkat sötét színű üvegbe csomagoljuk, ezzel is segítve a kiváló minőség hosszabb távú megőrzését.

Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak is, hogy alapanyagainkat lehetőleg magyar beszállítóktól vásároljuk, ezzel is segítve a hazai gazdaság fejlődését.

Missziónk az egészségtudatos táplálkozásra nevelés. Termékeink teljes értékűek, telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdagok.


ZeroWaste atlatszo                                 EU-Bio-Logo1                                 Biokontroll védjegy-nkftátlátszó                                 Crossed Grain_Black and white - no copyright