dióolaj

Mandulás joghurttorta

Most ismét szamócás/epres recept következik, de ez a süti épp olyan jó cseresznyével vagy barackkal is. Hozzávalók: 375 g joghurt 2 tojás 150 g cukor 100 ml dióolaj csipet só 1 rúd vanília 1 citrom héja 250 g mandulaliszt 1,5 tk. sütőpor 1 tk. szódabikarbóna…

Bővebben

Sültkarfiol-krémleves

Hozzávalók: 1 egész karfiol 100 g bacon 2 ek. hidegen sajtolt repceolaj 200 ml húsleves vagy zöldségalaplé 200 ml tejszín tálaláshoz hidegen sajtolt dióolaj A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A karfiolt rózsáira bontottam, de nem dobtam ki a zsenge belső leveleket sem. Egy tepsiben szétszórtam…

Bővebben

Aszalt szilvás céklasaláta

Hozzávalók: 3 cékla 1 marék dió 100 g joghurt 2+2 ek. dióolaj 1 ek. balzsameet 1 marék aszalt szilva néhány szelet brie sajt só bors A céklát megmostam és forró vízben fél órát főztem. A vízből kivettem, majd kiskanállal lepucoltam a héját. Már nem emlékszem,…

Bővebben

Almás-diós apró tekercsek

Hozzávalók: 1 tekercs leveles tészta (bolti, vagy házi) 1 marék dió 2 ek. dióolaj 1 púpos ek. fahéj 3 ek. porcukor 1 alma A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesre. A tésztát kinyújtottam (a boltit csak ki kell tekerni ), majd megkentem dióolajjal. Megszórtam fahéjjal és…

Bővebben

Ponty ikra sütve

A ponty ikrát általában a halászlében látjuk, de lehet belőle önálló étel is. Hozzávalók: 500 g ponyt ikra 2 szál újhagyma 1 csili 1 ek. házi sóban eltett erőspaprika (vagy só) 1 csokor petrezselyem 2 ek. máriatövismag-olaj 2 ek. dióolaj frissen őrölt bors tálaláshoz: vaj,…

Bővebben

Gyoza

Hozzávalók: 200 g búzaliszt 40 g szezámmagliszt + a felület lisztezéséhez 140 ml forró víz 1 tk. só 500 g darált sertéshús 200 g laskagomba 1 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma 2 ek. szójaszósz ujjnyi gyömbér 150 g kelkáposzta 1 tk. só frissen őrölt bors…

Bővebben

Saláta diómajonézzel

A házi majonéz azért nagyon jó, mert attól függően, hogy milyen olajat adunk a tojáshoz, rendkívül változatos öntetet, szósz-alapot készíthetünk. Ez a saláta is gyakorlatilag a dióolajról szólt, csak majonéz formában. Hozzávalók: 2 nagy marék vegyes salátalevél 2 szelet barnakenyér fél rúd száraz kolbász 70…

Bővebben

Grapoila máklisztes tészta lekvárral

Hozzávalók: Grapoila máklisztes tészta baracklekvár hidegen sajtolt dióolaj Elkészítés: Nagyon egyszerű :) Csak megfőzzük a tésztát enyhén sós vízben, leszűrjük, kevés dióolajat csurgatunk rá és tetszőleges lekvárral tálaljuk. Gyorsan elkészül, egészséges és a gyerekek kedvence is lehet :)

Bővebben

Meatball sandwich

Húsgolyós szendvics. Sajnos a képen nem látszódnak az óriás húsgolyók, mert eltakarja őket a folyós, olvadt mozzarella. Hozzávalók 2-3 szendvicshez: 400 g darált marhahús 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csili 1 tojás 25 g prézli vagy száraz kenyér 100 g mozzarella 1…

Bővebben

Őszibarack-krémleves

Hideg, nyári leves forró napokra. Nem lehet abbahagyni! Először feltálaltam levesként, aztán újra desszertként.:-) Hozzávalók: 7 db érett őszibarack 250 ml tejszín 7 dl víz 4 ek. méz késhegynyi fahéj 1 citrom héja (lehetőleg bio) dióolaj és egy kis tejszínhab, esetleg bazsalikom a tálaláshoz Az…

Bővebben

Diókrémes tészta retekkel

A reteklevelet sosem dobom ki, finom salátát, a lentihez hasonló pestót készítek belőle, vagy bármilyen egyserpenyős, forgatós kajához adom összetépkedve. Ne dobjátok ki Ti sem! Ízletes, mégis pár perces tésztavacsora készülhet belőle. Hozzávalók: 5 fej retek + zöldje 4 szelet bacon 2 ek. hidegen sajtolt…

Bővebben

Vörösáfonyás, földimogyorós répatorta

Hozzávalók: 1 bio narancs 150 g vörösáfonya 50 ml dióolaj 100 ml kukoricacsíra-olaj 1 tk. sütőpor 1 tk. szódabikarbóna 1 ek. ötfűszerkeverék 150 g cukor 1 répa 2 tojás 60 g búzaliszt 50 g mákliszt 30 g dióliszt 20 g szőlőmagliszt 50 g sótlan földimogyoró…

Bővebben