fűszerpaprika-magolaj

Omega-3 körözött

A lenmagolaj kesernyésségét elveszi a kömény, és jól illik hozzá a juhtúró is. Így nem kell evőkanállal, "nyelvnyújtogatva" bevinni a napi Omega 3 adagot a szervezetünkbe.   Hozzávalók: 250 g juhtúró 2 ek. lenmagolaj 1 ek. fűszerpaprikamag-olaj 1 tk. fűszerkömény 1 ek reszelt hagyma A…

Bővebben

Paprikaolajos krumplipüré szezámos szűzzel

Ez a recept tökéletesen mintázza az olajok egyszerű felhasználhatóságát. Könnyen és gyorsan tehetünk különlegessé egy hétköznapi ételt. Például a krumplipürét. Persze én egy kicsit még megbolondítottam tormával, mert most elérhető a friss torma! :-) Egy nem túl kirívó húst sütöttem mellé, hogy ezúttal a köretre fókuszáljunk. Hozzávalók…

Bővebben

Paprikamajonézes padlizsánkrém

Hozzávalók: 3 padlizsán 1 marék friss bazsalikom 100 ml szezámmagolaj 40 ml paprikamagolaj (csemege) 1 tojás sárgája fél kicsi citrom leve (kb. 2 ek.) sok-sok frissen őrölt bors 1 tk. só +2 ek. kukoricacsíra-olaj a sütéshez A padlizsánt megmostam, megszurkáltam, majd 180 fokos sütőben 40-50…

Bővebben