mustármagliszt

Mustáros sült csirke

Hozzávalók: kb. 1,5 kg-os egész csirke fél répa reszelve kakukkfű frissen őrölt bors sóban eltett csípőspaprika (vagy erős pista) 1 gerezd fokhagyma 1 ek. mustárliszt 1 ek. hidegen sajtolt napraforgómag-olaj 1 tk. borecet 1 ek. méz A páchoz a répát és a fokhagymát a kislyukú…

Bővebben

Fokhagymás kenyér bio repcemagolajjal

Hozzávalók: 450 g búzaliszt 50 g mustármagliszt 1-2 gerezd fokhagyma 2 tk. só 1 ek. méz 3 cl hidegen sajtolt bio repceolaj 20 g élesztő   Elkészítés Az összetevőket összegyúrjuk, 1,5 órán át lefedve kelesztjük kilisztezett tálban. Begyújtjuk a sütőt, belehelyezzük a sütőformát, a tésztát…

Bővebben

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős. A kifőzött tészta már sokat veszít a  nyers mustárízéből. Hozzávalók: 500 g szűzpecsenye 200 g búzaliszt 50 g mustármagliszt 4 tojás só frissen őrölt bors…

Bővebben

Fehérbab mustáros fasírttal

Ebben a receptben a bab a főszereplő! Azaz tulajdonképpen a köret. A hús ezért egyszerűbb ízesítést kapott. Igazából a bab önmagában vegetáriánus fogásként is megállná a helyét. Ne felejtsük el, hogy a babot egy nappal a főzés előtt be kell áztatni! Hozzávalók: 2 ek. hidegen…

Bővebben

Garam masalás csirkés pite

Amikor egy picit hűvösebb van, ahogy most már esténként, akkor mindig megkívánom a pitéket, sütőben sült dolgokat, fűszeresebb ízeket. Ez a recept mindez egyben. Hozzávalók: 1 kg csirkemell 1 csomag réteslap 2 ek. garam masala 2 egész csili 1 fej vöröshagyma 3 +1 ek. repceolaj…

Bővebben

Mustáros,cukkinis penne

Hozzávalók: 500 g penne 1 ek. kukoricacsíra-olaj 250 g bacon 2 db cukkini 3 ek. mustármagliszt 400 ml tejszín 2 tojás 1 ek. szárított kakukkfű bors só A bacont felkockáztam, megpirítottam kevés olajon, majd a félbevágott, felszeletelt cukkinit mellédobáltam. Fontos, hogy nagy serpenyőt használjunk a…

Bővebben