mustármagolaj

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős. A kifőzött tészta már sokat veszít a  nyers mustárízéből. Hozzávalók: 500 g szűzpecsenye 200 g búzaliszt 50 g mustármagliszt 4 tojás só frissen őrölt bors…

Bővebben

Kolbászos szendvicsek

Hozzávalók: 1 rúd házi kolbász krémsajt (adalékmentes) 8 kis szelet rozskenyér 2 db paradicsom kis marék petrezselyem 4 levél bazsalikom borsos camembert 2 ek. mustármagolaj frissen őrölt bors A kenyereket grillserpenyőben összesen 1 ek. mustármagolajon, kis lángon megpirítottam 2 körben. Megkentem őket krémsajttal, megpakoltam szeletelt…

Bővebben

Káposztás tészta

Soba saláta pirított répával és savanyú káposztával Hozzávalók: 1 köteg soba tészta (7,5 dkg) 2 tk mustármag olaj vagy szezámolaj 1 ek napraforgóolaj 1 fej lilahagyma (8-10 dkg) 2 kis répa (10-12 dkg) 1 marék savanyúkáposzta (10 dkg) 1 gerezd fokhagyma 1 tk római kömény…

Bővebben