repceolaj

Garam masalás csirkés pite

Amikor egy picit hűvösebb van, ahogy most már esténként, akkor mindig megkívánom a pitéket, sütőben sült dolgokat, fűszeresebb ízeket. Ez a recept mindez egyben. Hozzávalók: 1 kg csirkemell 1 csomag réteslap 2 ek. garam masala 2 egész csili 1 fej vöröshagyma 3 +1 ek. repceolaj…

Bővebben

Sárgacukkini-krémleves

Nekünk még mindig a hűtő háromnegyedét a cukkinik foglalják el. Sütöttem már cukkinilepcsánkát 20 embernek, rántott cukkinit, rakott cukkinit, főztem cukkinis lecsót, cukkinis tésztát és íme a cukkinikrémleves. Ez azért jó, mert ebből sokat lehet csinálni és könnyen fagyasztható. Hozzávalók: 2 nagy sárgacukkini (kb.  800…

Bővebben

Répás halpogácsa

A marokkói fűszert különleges fűszerboltokban, ázsia-boltban és időnként hiperekben is lehet kapni. Semmiképp se ízfokozókkal teli "fűszerkeveréket" vegyünk! Hozzávalók: 2 szelet tőkehalfilé 3 db tojás 1 db répa 1 db krumpli 4 ek. liszt 1 púpos ek. marokkói fűszerkeverék 2 dl repceolaj A halat jól…

Bővebben

Ropogós csirkecomb kapribogyós krumplisalátával

A recept a hidegen sajtolt repceolaj sütésállóságának tesztelésére is született. 18 csirkecomb égés nélkül megsült és az olaj is tiszta maradt. Hozzávalók: 500 ml hidegen sajtolt repceolaj (olajsütő használata esetén ennél nyilván több kell) 18 alsó csirkecomb (kisebbek) 4 ek. házi sóban eltett darált csípős…

Bővebben