repceolaj

Sütőtökös sült tészta tökmagolajjal

Hozzávalók: 500 g sütőtök 4 ek. hidegen sajtolt tökmagolaj 200 g házi füstölt sonka 1 szál friss rozmaring 5 szál friss kakukkfű 2 ek. hidegen sajtolt repceolaj 2 dl tej 200 g lebbencstészta fél fej lilahagyma só frissen őrölt bors   A sonkát csíkokra vágjuk…

Bővebben

Mogyorós sertés rilette

Hozzávalók: 400 g főtt sertéshús 2 ek. mogyoróolaj 1 ek. mangalicazsír 1 csokor metélő petrezselyem 25 g törökmogyoró fél fej kicsi vöröshagyma só 1 ek. málnaecet 1 ek. worchestershire szósz paprikaolaj repceolaj kenyér A húst leszedegetjük a csontról, majd apróra vágjuk. Összekeverjük a szobahőmérsékletű zsírral…

Bővebben

Sültkarfiol-krémleves

Hozzávalók: 1 egész karfiol 100 g bacon 2 ek. hidegen sajtolt repceolaj 200 ml húsleves vagy zöldségalaplé 200 ml tejszín tálaláshoz hidegen sajtolt dióolaj A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A karfiolt rózsáira bontottam, de nem dobtam ki a zsenge belső leveleket sem. Egy tepsiben szétszórtam…

Bővebben

Garam masalás csirkés pite

Amikor egy picit hűvösebb van, ahogy most már esténként, akkor mindig megkívánom a pitéket, sütőben sült dolgokat, fűszeresebb ízeket. Ez a recept mindez egyben. Hozzávalók: 1 kg csirkemell 1 csomag réteslap 2 ek. garam masala 2 egész csili 1 fej vöröshagyma 3 +1 ek. repceolaj…

Bővebben

Sárgacukkini-krémleves

Nekünk még mindig a hűtő háromnegyedét a cukkinik foglalják el. Sütöttem már cukkinilepcsánkát 20 embernek, rántott cukkinit, rakott cukkinit, főztem cukkinis lecsót, cukkinis tésztát és íme a cukkinikrémleves. Ez azért jó, mert ebből sokat lehet csinálni és könnyen fagyasztható. Hozzávalók: 2 nagy sárgacukkini (kb.  800…

Bővebben

Répás halpogácsa

A marokkói fűszert különleges fűszerboltokban, ázsia-boltban és időnként hiperekben is lehet kapni. Semmiképp se ízfokozókkal teli "fűszerkeveréket" vegyünk! Hozzávalók: 2 szelet tőkehalfilé 3 db tojás 1 db répa 1 db krumpli 4 ek. liszt 1 púpos ek. marokkói fűszerkeverék 2 dl repceolaj A halat jól…

Bővebben

Ropogós csirkecomb kapribogyós krumplisalátával

A recept a hidegen sajtolt repceolaj sütésállóságának tesztelésére is született. 18 csirkecomb égés nélkül megsült és az olaj is tiszta maradt. Hozzávalók: 500 ml hidegen sajtolt repceolaj (olajsütő használata esetén ennél nyilván több kell) 18 alsó csirkecomb (kisebbek) 4 ek. házi sóban eltett darált csípős…

Bővebben