Cukkini lepcsánka

Közzétéve: 2014. okt 23.
Címkék:

P1130707bHozzávalók:

  • 80 dkg cukkini
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • csipet frissen őrölt bors
  • szőlőmagolaj a sütéshez

A cukkinit lereszeltem, az újhagymát feldaraboltam (a zöldjét is!) és az egészet lesóztam. 5-10 perc múlva kicsavartam belőle a vizet, a fokhagymát hozzáreszeltem, majd minden más hozzávalót beleöntöttem. Az egészet jól összekavartam és már készen is állt a sütésre. Serpenyőben 3-4 ek. szőlőmagolajat forrósítottam, így még egy kis extra ízt csempésztem bele. Egy púpos evőkanál tésztát simítottam el a serpenyőben.Az olaj csak az egyik oldalát érte a lepcsánkának, így kb. fél perc múlva (mikor látszódott, hogy alul barnul a széle) fordítottam rajta.

Kakukkfüves, borsos tejföllel, vagy juhtúrós kapros tejföllel (mindkettő tesztelve!) kiváló!

+ extra tipp húsimádóknak: vékonyra szelt bacont kockáztam és a sülő lepcsánka mellé dobáltam. Fordítás előtt a megpirult szalonnákat rászórtam és kicsit belenyomkodtam a nyers oldalba és így fordítottam meg.

Kapcsolódó termékek

Szőlőmagolaj

A napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással előállított, feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában.…

Bővebben