Eperkrémleves mákolajjal

Közzétéve: 2017. jún 8.
Címkék:

Még egy kis szamócás recept. Ennél már csak a szamóca tejszínhabbal gyorsabb.

Hozzávalók:

300 ml tejszín
100 ml víz
750 g eper
1 vaníliarúd (már kikapart)
3 ek. cukor
fél citrom leve
40 ml mákolaj

Az epret megtisztítottam, majd kézzel összenyomkodtam egy lábasban. Hozzáadtam a vizet, a cukrot, a citrom levét és a vaníliarudat, és forrásig melegítettem.

Hozzáadtam a tejszínt, majd ismét felforraltam, és botmixerrel összeturmixoltam.

Tálaláskor meglocsoltam mákolajjal.

Kapcsolódó termékek

Mákolaj

Halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Rendszeres használata…

Bővebben