Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával


Hozzávalók 4 személyre:

1 egész füstölt pisztráng
1 csomag spárga
1 kg aprószemű újburgonya
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 púpos evőkanálnyi kapribogyó
frissen őrölt bors

3 csík szardella
2 tojássárgája
2 ek + 1 dl salátaolaj (hidegen sajtolt kukorica+napraforgó+len+kender)
1 szál újhagyma
20 g vaj

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

2 ek. salátaolajat teszünk egy serpenyőbe (a magas kukoricaolajtartalom miatt viszonylag jól bírja a hőt is), majd az aprószemű burgonyát beleszórjuk (a nagyobbakat kisebb darabogkra vágva). Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Addig sütjük közepes hőmérsékleten, míg a belseje megpuhult, kívül pedig megpirult.

Az öntethez két tojássárgáját összekeverünk apróra vágott szardellával és kapribogyóval, majd szép lassan hozzáadagoljuk a salátaolajat. Híg majonézes állaga lett.

A spárga alsó részeit letördeljük, majd lobogó, sós vízbe dobáljuk. Két percig fűzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük.

Amikor a krumpli elkészült, hozzáadunk vajat, jól összeforgatjuk, majd az apróra vágott kaprot és hagymát is beleszórjuk. Kicsit hagyjuk lehűlni, de még melegen beleforgatjuk az öntetbe.

A füstölt pisztrángot filézve, szeletként tálaljuk a krumplival és a roppanós spárgával.

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

Kapcsolódó termékek

Kendermagolaj

Mélyzöld színű, karakteres ízű olaj. A kendermag a népi gyógyászatban meghatározó szerepet betöltő növény, manapság leginkább csak tudatmódosító fajtái ismertek.…

Bővebben

Kukoricacsíra-olaj

Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Olajaink közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal dicsekedhet, amely természetes antioxidáns. Egyaránt alkalmazható külső…

Bővebben

Lenmagolaj

Az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj. Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, de…

Bővebben

Napraforgóolaj

Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga,nap felé bólogató,…

Bővebben

Salátaolaj

Omega-3 zsírsavban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék, saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. Kukoricacsíra-olaj: A hidegsajtolással előállított kukoricacsíra-olaj olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz,…

Bővebben