Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával


Hozzávalók 4 személyre:

1 egész füstölt pisztráng
1 csomag spárga
1 kg aprószemű újburgonya
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 púpos evőkanálnyi kapribogyó
frissen őrölt bors

3 csík szardella
2 tojássárgája
2 ek + 1 dl salátaolaj (hidegen sajtolt kukorica+napraforgó+len+kender)
1 szál újhagyma
20 g vaj

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

2 ek. salátaolajat teszünk egy serpenyőbe (a magas kukoricaolajtartalom miatt viszonylag jól bírja a hőt is), majd az aprószemű burgonyát beleszórjuk (a nagyobbakat kisebb darabogkra vágva). Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és hozzáadjuk a krumplihoz. Addig sütjük közepes hőmérsékleten, míg a belseje megpuhult, kívül pedig megpirult.

Az öntethez két tojássárgáját összekeverünk apróra vágott szardellával és kapribogyóval, majd szép lassan hozzáadagoljuk a salátaolajat. Híg majonézes állaga lett.

A spárga alsó részeit letördeljük, majd lobogó, sós vízbe dobáljuk. Két percig fűzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük.

Amikor a krumpli elkészült, hozzáadunk vajat, jól összeforgatjuk, majd az apróra vágott kaprot és hagymát is beleszórjuk. Kicsit hagyjuk lehűlni, de még melegen beleforgatjuk az öntetbe.

A füstölt pisztrángot filézve, szeletként tálaljuk a krumplival és a roppanós spárgával.

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

Kapcsolódó termékek

Kendermagolaj

Kendermagolaj

A hidegen sajtolt kendermagolaj mélyzöld színű, karakteres ízű olaj. A kendermag a népi gyógyászatban meghatározó szerepet betöltő növény, manapság leginkább…

Bővebben
Kukoricacsíra-olaj

Kukoricacsíra-olaj

A kukoricacsíra-olaj jellemzője az aranysárga szín és édeskés, lágy íz. Olajaink közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal dicsekedhet, amely természetes antioxidáns.…

Bővebben
Lenmagolaj

Lenmagolaj

Az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj, lenmagolaj. Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani,…

Bővebben
Napraforgóolaj

Napraforgóolaj

A hidegen sajtolt napraforgóolaj sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja hidegen sajtolt változatban.…

Bővebben

Salátaolaj

Omega-3 zsírsavban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék, saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. Kukoricacsíra-olaj: A hidegsajtolással előállított kukoricacsíra-olaj olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz,…

Bővebben