Hagymaleves

Közzétéve: 2014. okt 23.
Címkék:

P1120468bHozzávalók:

  • 1 kg vörös hagyma
  • 3 ek. szőlőmagolaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 30 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek-nyi kakukkfű
  • 0,5 liter húsleves alaplé
  • bors

A hagymát és a fokhagymát felszeletelem. A lábasba öntöm az olajakat és beledobom a vajat, majd rászórom a hagymát. Egy kis teáskanál sóval, frissen őrölt borssal és egy evőkanálnyi szárított kakukkfűvel, vagy egy marék frissel ízesítem. Lassú tűzön, lefedve párolom, amíg össze nem esik, néha kevergetem, majd pár percig nagy lángra veszem és megbarnítom folyamatos keverés mellett. Hozzáadom az alaplevet és egy-két deci vizet is, majd fedő alatt 20 perc alatt készre főzöm.

Mikróban, vagy sütőben grill funkción egy darab sajttal megszórt kiflit pirítottam, és azzal tálaltam.

Kapcsolódó termékek

Szőlőmagolaj

A napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással előállított, feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában.…

Bővebben