Mákosrakás-torta

Közzétéve: 2016. okt 27.

Máglyarakás és mákosguba kereszteződése tortaformában. Egy kis tökliszttel még tovább bolondítottam.

dsc_7294

Hozzávalók:

250 g szárazabb zsemle
5 tojás (ebből 4 kettéválasztva)
100 g cukor
400 ml tej
25 g sárgabaracklekvár
25 g tökmagliszt
25 g mákliszt
50 g cukor
2 alma
fél citrom leve
25 g cukor
1 ek. fahéj
50 g porcukor
1 tk. borecet

dsc_7295

A tejet, 100 g cukrot, egy tojást és négy tojássárgáját habverővel összekevertem, majd ráöntöttem a szeletekre vágott zsemlékre. Az ázott zsemleszeleteket egymás mellé helyeztem a tortaforma aljára. Ezt a réteget megkentem baracklekvárral. A tökmaglisztet, a máklisztet és 50 g cukrot összekevertem, majd megszórtam vele a lekváros zsemleréteget. Az almákat megpucoltam, majd szeletekre vágtam, meglocsoltam citrommal és megszórtam cukorral. Szépen körberakosgattam a mákos réteget, majd az egészet 160 fokos sütőbe raktam, 30 percre.

Közben a 4 tojásfehérjét félkész habbá vertem és hozzáadtam a porcukrot és az ecetet. Így vertem tovább, amíg kemény habbá nem állt össze.

A tortát kiszedtem, ráhalmoztam a habot és édes kis csúcsokat formáltam a tetején. Visszaraktam 150 fokra, 10 percre.

 

Kapcsolódó termékek

Mákliszt

Csodálatos mákíz, a durva szemcsék nélkül! Magas ásványianyag-tartalma (vas, kalcium, magnézium, foszfor) miatt a csontritkulás és a vashiány megelőzésére is…

Bővebben

Tökmagliszt

Lisztünket héjnélküli olajtökből készítjük, íze és illata jellegzetes, színe élénkzöld. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a hólyag- és prosztata-megbetegedésekre. Igen…

Bővebben