Mandulalisztes gluténmentes keksz

Közzétéve: 2017. jan 24.

Ez a keksz is egy gluténmentes rendezvényre készült, ott mandulaliszt és máriatövisliszt keverékéből állítottam össze. Ez a hozzávalók között zárójelben szerepel, mert a képen szereplő kekszekben csak mandulaliszt volt. Azóta kendermagliszt hozzáadásával is elkészítettem, és úgy is nagyon finom.

Hozzávalók:

55 g cukor
225 g mandulaliszt (ebből 25 g lehet máriatövismag-liszt vagy kendermagliszt is, mindkettővel jól működik)
75 g vaj
1 tojás

mandulalisztes keksz

A hideg vajat kis kockákra vágtam, a liszt(ek)hez adtam és hideg kézzel összemorzsoltam. Hozzáadtam a cukrot is, majd a tojással egybegyúrtam. A tésztát (min.) 1 órára a hűtőbe raktam, majd mandulalisztes felületen két részletben hengerré gyúrtam. Szeleteket vágtam belőle, még egy kicsit mandulalisztbe nyomkodtam, és a tepsibe helyeztem őket.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöttem. Amikor kivettem, még lágynak tűnt, de rácsra helyezve, hamar megszilárdul és nem lesz száraz.

Kapcsolódó termékek

Kendermagliszt

A kendermag évszázadok óta hagyományos, sokoldalú és rendkívül jótékony hatású testőre szervezetünknek. Elengedhetetlenül fontos esszenciális aminosavakat, valamint nagy mennyiségben telítetlen…

Bővebben

Máriatövismag-liszt

Semmiféle vegyszeres kezelést nem alkalmazunk az előállítása során. Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. Különösen magas fehérje, élelmi rost és energiatartalommal rendelkezik.…

Bővebben