Mandulás joghurttorta

Közzétéve: 2017. okt 13.

Most ismét szamócás/epres recept következik, de ez a süti épp olyan jó cseresznyével vagy barackkal is.

Hozzávalók:

375 g joghurt
2 tojás
150 g cukor
100 ml dióolaj
csipet só
1 rúd vanília
1 citrom héja
250 g mandulaliszt
1,5 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
250 g eper

A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesen.

A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a sót, a lereszelt citromhéjat és a vanília kikapart magjait. Folyamatos keverés közben lassan csorgattam hozzá az olajat. A mandulalisztet összekevertem a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a száraz keveréket a nedveshez adtam, és összeforgattam.

A keveréket 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöttem (melyet azért ki is olajoztam). A szamócákat megtisztítottam, szeletekre vágtam, és szépen felhelyeztem a torta tetejére.

45 percre raktam be sülni.

Tökéletes kávésüti lett. Egyszerűen muszáj mellé inni egy krémes, jó kávét! 🙂

Kapcsolódó termékek

Bio dióolaj

Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. A dióolaj rendszeres használata csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyműködést, ezért koncentrációs zavarokkal küzdő…

Bővebben
Dióolaj

Dióolaj

Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. A dióolaj rendszeres használata csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyműködést, ezért koncentrációs zavarokkal küzdő…

Bővebben