Mogyorós sertés rilette

Közzétéve: 2018. okt 15.

Hozzávalók:

400 g főtt sertéshús
2 ek. mogyoróolaj
1 ek. mangalicazsír
1 csokor metélő petrezselyem
25 g törökmogyoró
fél fej kicsi vöröshagyma

1 ek. málnaecet
1 ek. worchestershire szósz

paprikaolaj
repceolaj
kenyér

A húst leszedegetjük a csontról, majd apróra vágjuk. Összekeverjük a szobahőmérsékletű zsírral és olajjal, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, jól lesózzuk és meglocsoljuk málnaecettel. A mogyorót száraz serpenyőben lepirítotjuk, nagyjából lemorzsoljuk róla a hártyahéjat, majd apróra vágjuk

A húst botmixerrel részben összeturmixoljuk, de nem teljesen, hogy maradjon “szálas” része is. Hozzákeverjük a hagymát és a mogyoró nagy részét.

Tálaláskor a maradék mogyoróval megszórjuk.

Mindehhez már kissé szikkadt házi gyökérkenyeret pirítunk sőtőben paprika- és repceolajjal meglocsolva. Tökéletes maradék-felhasználás!

Kapcsolódó termékek