Mustáros sült csirke

Közzétéve: 2017. jan 24.

Hozzávalók:

kb. 1,5 kg-os egész csirke
fél répa reszelve
kakukkfű
frissen őrölt bors
sóban eltett csípőspaprika (vagy erős pista)
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mustárliszt
1 ek. hidegen sajtolt napraforgómag-olaj
1 tk. borecet
1 ek. méz

mustáros csirke

A páchoz a répát és a fokhagymát a kislyukú reszelőn lereszeltem, majd összekevertem a többi hozzávalóval. A csirkét megtisztítottam és jól átmostam, majd bemasszíroztam a páccal. Egy éjszakán át állni hagytam, de persze rögtön is süthető. Egy üres (tiszta!) sörös dobozra húztam a csirkét, majd légkeveréses sütőben először 180 fokon 20 percet, majd 150 fokon még 40-50 percet sütöttem. Ennyi idő alatt csontról leomlósra sül a hús. 🙂

A köret bármi lehet, mindenféle sajttal és a csirke kisült zsírjában megpirított kenyérrel is tökéletes.

Kapcsolódó termékek

Mustárpor

A mustármaglisztünk a mustárpor néven is ismert fűszer az angolszász piacon. A mustármagból kipréseljük az olajat, majd a présmaradványt leőrölve…

Bővebben
Napraforgóolaj

Napraforgóolaj

A hidegen sajtolt napraforgóolaj sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja hidegen sajtolt változatban.…

Bővebben