Ponty ikra sütve

Közzétéve: 2017. márc 3.

A ponty ikrát általában a halászlében látjuk, de lehet belőle önálló étel is.

dsc_9132

Hozzávalók:

500 g ponyt ikra
2 szál újhagyma
1 csili
1 ek. házi sóban eltett erőspaprika (vagy só)
1 csokor petrezselyem
2 ek. máriatövismag-olaj
2 ek. dióolaj
frissen őrölt bors
tálaláshoz: vaj, citrom és pirítós

Az ikrát megtisztítottam hideg víz alatt, leszedtem a hártyákról az apró szemeket, úgy, hogy ne nagyon sérüljenek. A csilit, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágtam. Az olajokat serpenyőbe öntöttem és beleszórtam a csilit, az újhagyma háromnegyedét és a petrezselyem szárát. Beleraktam a pontyikrát és a sós paprikát is, majd 15- 20 percig kevergettem, pirítottam magas hőmérsékleten. A végén borsoztam és belekevertem a petrezselyemlevelet is.

Még melegen pirítós kenyérrel,citrommal, hideg vajjal a legfinomabb.

Kapcsolódó termékek

Dióolaj

Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. A dióolaj rendszeres használata csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyműködést, ezért koncentrációs zavarokkal küzdő…

Bővebben

Máriatövismag-olaj

Élénksárga színű, kellemes, lágy vajízű olaj. A máriatövist már évszázadok óta a leghatékonyabb májvédő és májtisztító gyógynövényként tartják számon. Rendszeres…

Bővebben