Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz


Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

-  8 dkg kristálycukor
-  10 dkg gluténmentes zabpehely
-  15 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, eper vegyesen)
-  10 dkg puha vaj
-  1 tojás
-  10 dkg étcsokoládé
-  1 zacskó vaníliás cukor
-  1 késhegynyi szódabikarbóna
-  1 csipet só
-  8 dkg kristálycukor
-  1 késhegynyi szódabikarbóna
-  10 dkg puha vaj
-  1 csipet só
-  1 zacskó vaníliás cukor
-  15 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, eper vegyesen)
-  10 dkg étcsokoládé
-  10 dkg gluténmentes zabpehely
-  1 tojás
-  8 dkg kristálycukor
-  10 dkg puha vaj
-  1 zacskó vaníliás cukor
-  10 dkg gluténmentes zabpehely
-  1 tojás
-  1 késhegynyi szódabikarbóna
-  1 csipet só
-  15 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, eper vegyesen)
-  10 dkg étcsokoládé

A hozzávalókból 30 keksz süthető.

 

A kristálycukrot, vaníliacukrot a puha vajjal és tojással habosra turmixoljuk.

A sárgabarackmaglisztben elkeverjük a szódabikarbónát, sót, és a zabpehellyel együtt hozzáadjuk a tojásos habhoz, keverőlapát segítségével összedolgozzuk.

Az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk és elkeverjük a tésztával.

Fagyis kanál, kekszadagoló vagy evőkanál segítségével kupacokat formázunk a masszából a sütőpapírral borított tepsin. Nem szükséges túl messze tenni egymástól a kekszeket, mert kevéssé nőnek meg eredeti méretükhöz képest. A kupacokat egy villa segítségével ellapítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 10 percig.

Ha kihűltek a kekszek, étcsokival feldobhatjuk a tetejüket. Étcsokoládét olvasztunk kevés napraforgóolajjal, majd egy kancsó segítségével, cikk-cakk alakban meglocsoljuk a kekszeket.

 

A receptért, fotókért hálás köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!