Grapoila / Receptek / Étel receptek / Halfilé borsikafűvel, citrommal és kukoricacsíra-olajjal
Halfilé borsikafűvel, citrommal és kukoricacsíra-olajjal
Hozzávalók:
- 1 kg amúrfilé beirdalva (lehet ponty is)
- 1 egész citrom
- tengeri só
- 5 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- 1 csokor borsikafű
- 1 kg amúrfilé beirdalva (lehet ponty is)
- 5 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- 1 csokor borsikafű
- pirospaprika
- 1 egész citrom
- 1 kg amúrfilé beirdalva (lehet ponty is)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor borsikafű
- 1 egész citrom
- tengeri só
- pirospaprika
A halfilét a következő pácba tesszük legalább 2 órára: 1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj, 0,5 citrom leve, só, 1 csokor friss borsikafű (vagy szárított, morzsolt), 1 teáskanál pirospaprika.
Egy tepsit megkenünk hidegen sajtolt kukoricacsíra-olajjal, erre helyezzük a pácléből kivett borsikafüvet, majd ráfektetjük a halfiléket bőrös oldalukkal lefelé. Felkarikázzuk a citromot és a halszeletekre helyezzük. A fokhagyma gerezdeket megmossuk, megtöröljük és a szeletek közé szórjuk. A héjat csak a sütés után távolítjuk el, így nem ég meg a fokhagyma. Pirulásig sütjük a halat.
Krumplipürével tálaljuk.