Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Halfilé borsikafűvel, citrommal és kukoricacsíra-olajjal


Halfilé borsikafűvel, citrommal és kukoricacsíra-olajjal

Hozzávalók:

-  1 kg amúrfilé beirdalva (lehet ponty is)
-  1 egész citrom
-  tengeri só
-  5 gerezd fokhagyma
-  pirospaprika
-  1 csokor borsikafű
-  1 kg amúrfilé beirdalva (lehet ponty is)
-  5 gerezd fokhagyma
-  tengeri só
-  1 csokor borsikafű
-  pirospaprika
-  1 egész citrom
-  1 kg amúrfilé beirdalva (lehet ponty is)
-  5 gerezd fokhagyma
-  1 csokor borsikafű
-  1 egész citrom
-  tengeri só
-  pirospaprika

A halfilét a következő pácba tesszük legalább 2 órára: 1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj, 0,5 citrom leve, só, 1 csokor friss borsikafű (vagy szárított, morzsolt), 1 teáskanál pirospaprika.

 

Egy tepsit megkenünk hidegen sajtolt kukoricacsíra-olajjal, erre helyezzük a pácléből kivett borsikafüvet, majd ráfektetjük a halfiléket bőrös oldalukkal lefelé. Felkarikázzuk a citromot és a halszeletekre helyezzük. A fokhagyma gerezdeket megmossuk, megtöröljük és a szeletek közé szórjuk. A héjat csak a sütés után távolítjuk el, így nem ég meg a fokhagyma. Pirulásig sütjük a halat.

 

Krumplipürével tálaljuk.