Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Napraforgólisztes répatorta muffin


Napraforgólisztes répatorta muffin

Hozzávalók:

-  2 tojás
-  1 répa lereszelve
-  1 nagy mascarpone
-  130 g cukor
-  100 g vaj olvasztva
-  5 tk. vaniliás cukor
-  10 g vaníliás cukor
-  1 cs. sütőpor
-  1 marék mazsolva feldarabolva
-  2 tk. méz
-  1 v. 2 tk. kínai ötfűszer keverék
-  2 tojás
-  1 cs. sütőpor
-  130 g cukor
-  1 marék mazsolva feldarabolva
-  10 g vaníliás cukor
-  1 nagy mascarpone
-  5 tk. vaniliás cukor
-  1 v. 2 tk. kínai ötfűszer keverék
-  1 répa lereszelve
-  2 tk. méz
-  100 g vaj olvasztva
-  2 tojás
-  130 g cukor
-  10 g vaníliás cukor
-  1 v. 2 tk. kínai ötfűszer keverék
-  1 répa lereszelve
-  100 g vaj olvasztva
-  1 cs. sütőpor
-  1 marék mazsolva feldarabolva
-  1 nagy mascarpone
-  5 tk. vaniliás cukor
-  2 tk. méz

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt répát, a mazsolát, a fűszerkeveréket, a sütőport és a napraforgólisztet. Hozzákeverünk 2 tk. mézet, hogy megelőzzük a tészta színváltozását, a napraforgóliszt ugyanis zöldre "festi" másnapra a tésztát, ami egy teljesen természetes folyamat, a süti minőségét, élvezeti értékét nem befolyásolja. A tésztát kézi mixerrel csomómentesre keverjük, majd papírral bélelt muffinformákba adagoljuk.

160 °C-ra előmelegített sütőben - légkeveréssel - 30 perc alatt megsül, erről érdemes késpróbával is meggyőződni. A krémhez a mascarponét keverjük össze 5 tk. vaníliás cukorral és 6 tk. diókrémmel, majd tálaláskor halmozzuk a kihűlt muffinok tetejére.

Kattints ide és nézd meg, hogy készül!