Grapoila / Receptek / Étel receptek / Napraforgólisztes répatorta muffin
Napraforgólisztes répatorta muffin
Hozzávalók:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt répát, a mazsolát, a fűszerkeveréket, a sütőport és a napraforgólisztet. Hozzákeverünk 2 tk. mézet, hogy megelőzzük a tészta színváltozását, a napraforgóliszt ugyanis zöldre "festi" másnapra a tésztát, ami egy teljesen természetes folyamat, a süti minőségét, élvezeti értékét nem befolyásolja. A tésztát kézi mixerrel csomómentesre keverjük, majd papírral bélelt muffinformákba adagoljuk.
160 °C-ra előmelegített sütőben - légkeveréssel - 30 perc alatt megsül, erről érdemes késpróbával is meggyőződni. A krémhez a mascarponét keverjük össze 5 tk. vaníliás cukorral és 6 tk. diókrémmel, majd tálaláskor halmozzuk a kihűlt muffinok tetejére.