Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Eperkrémleves mákolajjal


Eperkrémleves mákolajjal

Hozzávalók:

-  300 ml tejszín
-  3 ek. cukor
-  750 g eper
-  fél citrom leve
-  100 ml víz
-  1 vaníliarúd (már kikapart)
-  300 ml tejszín
-  fél citrom leve
-  750 g eper
-  1 vaníliarúd (már kikapart)
-  100 ml víz
-  3 ek. cukor
-  300 ml tejszín
-  750 g eper
-  1 vaníliarúd (már kikapart)
-  3 ek. cukor
-  fél citrom leve
-  100 ml víz

Az epret megtisztítjuk, majd kézzel összenyomkodjuk egy lábasban. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a citrom levét, a vaníliarudat és forrásig melegítjük. Hozzákeverjük a tejszínt, ismét felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Tálaláskor locsoljuk meg mákolajjal.