Grapoila / Receptek / Étel receptek / Eperkrémleves mákolajjal
Eperkrémleves mákolajjal
Hozzávalók:
- 300 ml tejszín
- 3 ek. cukor
- 750 g eper
- fél citrom leve
- 100 ml víz
- 1 vaníliarúd (már kikapart)
- 300 ml tejszín
- fél citrom leve
- 750 g eper
- 1 vaníliarúd (már kikapart)
- 100 ml víz
- 3 ek. cukor
- 300 ml tejszín
- 750 g eper
- 1 vaníliarúd (már kikapart)
- 3 ek. cukor
- fél citrom leve
- 100 ml víz
Az epret megtisztítjuk, majd kézzel összenyomkodjuk egy lábasban. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a citrom levét, a vaníliarudat és forrásig melegítjük. Hozzákeverjük a tejszínt, ismét felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Tálaláskor locsoljuk meg mákolajjal.