Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Szőlőmaglisztes grissini, zöldfűszeres mártogatóssal


Szőlőmaglisztes grissini, zöldfűszeres mártogatóssal

Hozzávalók:

-  50 dkg búzafinomliszt (grissini)
-  4 ek. víz a tésztába (grissini)
-  ½ gerezd fokhagyma (mártogatós)
-  2,5 dkg friss élesztő (grissini)
-  só, bors (ízlés szerint) (mártogatós)
-  2 dl langyos víz (az élesztő felfuttatásához) (grissini)
-  3 feltekert zsályalevél (mártogatós)
-  1 csipet cukor (grissini)
-  kis csokor snidling (mártogatós)
-  1 nagy pohár tejföl (330 g) (mártogatós)
-  4 szál petrezselyem (mártogatós)
-  só (ízlés szerint) (grissini)
-  50 dkg búzafinomliszt (grissini)
-  2,5 dkg friss élesztő (grissini)
-  1 nagy pohár tejföl (330 g) (mártogatós)
-  2 dl langyos víz (az élesztő felfuttatásához) (grissini)
-  1 csipet cukor (grissini)
-  ½ gerezd fokhagyma (mártogatós)
-  só, bors (ízlés szerint) (mártogatós)
-  só (ízlés szerint) (grissini)
-  3 feltekert zsályalevél (mártogatós)
-  4 ek. víz a tésztába (grissini)
-  kis csokor snidling (mártogatós)
-  4 szál petrezselyem (mártogatós)
-  50 dkg búzafinomliszt (grissini)
-  2,5 dkg friss élesztő (grissini)
-  2 dl langyos víz (az élesztő felfuttatásához) (grissini)
-  1 csipet cukor (grissini)
-  só (ízlés szerint) (grissini)
-  4 ek. víz a tésztába (grissini)
-  1 nagy pohár tejföl (330 g) (mártogatós)
-  ½ gerezd fokhagyma (mártogatós)
-  só, bors (ízlés szerint) (mártogatós)
-  3 feltekert zsályalevél (mártogatós)
-  kis csokor snidling (mártogatós)
-  4 szál petrezselyem (mártogatós)

 

A grissinihez futtassuk fel az élesztőt a langyos vízben egy kis cukorral. Keverjük össze a lisztet a sóval, a szőlőhéjőrleménnyel, a szőlőmagliszttel, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a szőlőmagolajat, illetve gyúrás közben - ahogy a tészta megkívánja - a további 4 evőkanál vizet. Gyúrjuk egyenletesen sima, puha tésztává, majd konyharuha alatt pihentessünk 45-50 percig. Kelesztés után vágjuk a tésztát kisebb darabokra, a darabkákból sodorjunk ujjnyi vastagságú kígyókat, amiket ízlés szerint hempergessük meg szezámmagban vagy szórjuk meg sókristállyal.

 

A grissiniket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (ne túl szorosan, mert megdagadnak) és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett süssük 5-10 percig, ezalatt kívül ropogósra sülnek, belül pedig finom puhák maradnak.

 

A mártogatóshoz aprítsuk fel a zöldfűszereket és az összezúzott (vagy apróra vágott) fokhagymával együtt keverjük bele a tejfölbe. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kendermagolajjal. Utóbbi a dekoráláshoz is tökéletes, akárcsak a metélőhagyma virágszirmai.

 

Nézd meg videónkat