Grapoila / Receptek / Étel receptek / Szőlőmaglisztes grissini, zöldfűszeres mártogatóssal
Szőlőmaglisztes grissini, zöldfűszeres mártogatóssal
Hozzávalók:
A grissinihez futtassuk fel az élesztőt a langyos vízben egy kis cukorral. Keverjük össze a lisztet a sóval, a szőlőhéjőrleménnyel, a szőlőmagliszttel, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a szőlőmagolajat, illetve gyúrás közben - ahogy a tészta megkívánja - a további 4 evőkanál vizet. Gyúrjuk egyenletesen sima, puha tésztává, majd konyharuha alatt pihentessünk 45-50 percig. Kelesztés után vágjuk a tésztát kisebb darabokra, a darabkákból sodorjunk ujjnyi vastagságú kígyókat, amiket ízlés szerint hempergessük meg szezámmagban vagy szórjuk meg sókristállyal.
A grissiniket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (ne túl szorosan, mert megdagadnak) és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett süssük 5-10 percig, ezalatt kívül ropogósra sülnek, belül pedig finom puhák maradnak.
A mártogatóshoz aprítsuk fel a zöldfűszereket és az összezúzott (vagy apróra vágott) fokhagymával együtt keverjük bele a tejfölbe. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kendermagolajjal. Utóbbi a dekoráláshoz is tökéletes, akárcsak a metélőhagyma virágszirmai.
Nézd meg videónkat!