Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Ponty ikra sütve


Ponty ikra sütve

A ponty ikrát általában a halászlében látjuk, de lehet belőle önálló étel is.

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g ponyt ikra
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csili
  • 1 ek. házi sóban eltett erőspaprika (vagy só)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. máriatövismag-olaj
  • 2 ek. dióolaj
  • frissen őrölt bors
  • tálaláshoz: vaj, citrom és pirítós

 

Az ikrát megtisztítottam hideg víz alatt, leszedtem a hártyákról az apró szemeket, úgy, hogy ne nagyon sérüljenek. A csilit, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágtam. Az olajokat serpenyőbe öntöttem és beleszórtam a csilit, az újhagyma háromnegyedét és a petrezselyem szárát. Beleraktam a pontyikrát és a sós paprikát is, majd 15- 20 percig kevergettem, pirítottam magas hőmérsékleten. A végén borsoztam és belekevertem a petrezselyemlevelet is.

 

Még melegen pirítós kenyérrel,citrommal, hideg vajjal a legfinomabb.