Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Gerslis egytál


Gerslis egytál

Ezerféleképpen lehet használni, salátákba, köretként, vagy egytálételekhez. Ez most egy húsos egytál.


Hozzávalók:


  • 500 g sertéstarja
  • 2 ek. hidegen sajtolt repceolaj
  • 2 db zöld hegyes erős paprika
  • 2 újhagyma zöldje
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 170 g gersli
  • 100 g feta + leve
  • 100 g bébispenót
  • bors


A hántolt árpát kétszer annyi vízben és a feta levében felraktam főni (összesen háromszor annyi folyadék kell, mint mag). Fedő alatt háromnegyed óráig főztem, amíg az összes lé el nem főtt; időnként megkavartam.


Amikor az árpa már túl volt a fél óráján, melegíteni kezdtem a repceolajat és szeletekre, majd csíkokra vágtam a tarját. Magas fokozaton/nagy lángon kezdtem pirítani a húst, majd sóztam, borsoztam. Amikor megsült, ráborítottam az időközben megfőtt árpát, beleszórtam a felszeletelt erős paprikát, az újhagyma zöldjét és egy picit még együtt is pirítottam őket. A végén a bébispenótot és a nagyobbakra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadtam és összeforgattam. Levettem a tűzről és morzsolt fetával tálaltam.