Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Nachos


Nachos

Hozzávalók:


  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 12 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 dl meleg víz
  • 2 ek. kukoricacsíra-olaj


Összekeverjük a száraz összetevőket majd hozzáadjuk a vizet, a végén pedig a kukoricacsíra-olajat. Ettől még kellemesebb kukoricás aromája lesz.


Fél óráig pihentetjük letakarva majd 10 részre osztjuk, gombócokat formálunk belőle és letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. Amíg pihen a tészta elkészíthetjük a mártogatóst. Lehet sajtszósz, salsa szósz is.


Felhevítünk egy vastag talpú serpenyőt majd ezalatt elkezdjük egyesével kinyújtani a gombócokat kukoricaliszttel megszórt deszkán. Felvágjuk 16 háromszög alakú szeletre majd szárazon kisütjük őket. Amint elkezd hólyagosodni, fordítsuk meg őket, ha kicsit megbarnul, nem baj, de vigyázzunk, könnyen megéghetnek! Amíg sül az egyik adag már nyújthatjuk is a következőt és így tovább. Minden adag kisütése után töröljük át a serpenyőt papírtörlővel, hogy a liszt ne égjen rá.


Salsa szósz elkészítése:


2 nagy fej paradicsomot apró kockákra vágunk, hozzáadunk 2 dl paradicsompürét, 3 ek. ketchupot, 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 1 lime vagy citrom levét, 1 ek. mézet illetve ízlés szerint 1-1 tk. kakukkfüvet, korianderzöldet, sót, borsot és chillit vagy cayenne borsot. Ha nem találjuk elég markánsnak az ízét citromlé és méz hozzáadásával javíthatunk rajta.