Grapoila / Receptek / Étel receptek / Káposztás tészta
Káposztás tészta
Soba saláta pirított répával és savanyú káposztával
Hozzávalók:
- 1 köteg soba tészta (7,5 dkg)
- 2 tk mustármag olaj vagy szezámolaj
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 fej lilahagyma (8-10 dkg)
- 2 kis répa (10-12 dkg)
- 1 marék savanyúkáposzta (10 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriandermag
- 1 kk nádcukor
- só
- a tetejére pirított szezámmag vagy napraforgómag ízlés szerint
A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzöm a zacskón lévő utasítás szerint, ez 3-4 perc főzés általában, majd hideg vízzel alaposan leöblítem, lecsepegtetem. Összeforgatom a mustármagolajjal (vagy szezámmagolajjal)
Közben a megtisztított, félbevágott hagymát, répát, fokhagymát olyan vékony rézsútos csíkokra vágom, amilyenre csak tudom. A római köményt és koriandert mozsárban porrá őrölöm a cukorral és egy csipet sóval. A napraforgóolajat felhevítem, rádobom a zöldségeket és a fűszerkeveréket. Keverve-rázogatva nagyobb láng felett addig pirítom, amíg a zöldségek kissé megpirulnak, megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Végül hozzáadom a kinyomkodott savanyú káposztát, összeforgatom, összeforrósítom.
A zöldségeket elkeverem a tésztával. A tetejére lehet pirított szezámmagot vagy napraforgómagot szórni, ízlés szerint.
Köszönjük Flat Cat-nek a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://flat-cat.hu/2016/03/17/kaposztas-teszta/