Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Káposztás tészta


Káposztás tészta

Soba saláta pirított répával és savanyú káposztával


Hozzávalók:


  • 1 köteg soba tészta (7,5 dkg)
  • 2 tk mustármag olaj vagy szezámolaj
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 1 fej lilahagyma (8-10 dkg)
  • 2 kis répa (10-12 dkg)
  • 1 marék savanyúkáposzta (10 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk koriandermag
  • 1 kk nádcukor
  • a tetejére pirított szezámmag vagy napraforgómag ízlés szerint


A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzöm a zacskón lévő utasítás szerint, ez 3-4 perc főzés általában, majd hideg vízzel alaposan leöblítem, lecsepegtetem. Összeforgatom a mustármagolajjal (vagy szezámmagolajjal)


Közben a megtisztított, félbevágott hagymát, répát, fokhagymát olyan vékony rézsútos csíkokra vágom, amilyenre csak tudom. A római köményt és koriandert mozsárban porrá őrölöm a cukorral és egy csipet sóval. A napraforgóolajat felhevítem, rádobom a zöldségeket és a fűszerkeveréket. Keverve-rázogatva nagyobb láng felett addig pirítom, amíg a zöldségek kissé megpirulnak, megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Végül hozzáadom a kinyomkodott savanyú káposztát, összeforgatom, összeforrósítom.


A zöldségeket elkeverem a tésztával. A tetejére lehet pirított szezámmagot vagy napraforgómagot szórni, ízlés szerint.


Köszönjük Flat Cat-nek a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://flat-cat.hu/2016/03/17/kaposztas-teszta/