Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Vöröskáposzta-saláta almával, mazsolával


Vöröskáposzta-saláta almával, mazsolával

Hozzávalók:

-  1 kis fej vöröskáposzta (50-60 dkg)
-  1 kis fej lilahagyma
-  2 alma (35 dkg)
-  1 marék mazsola (4-5 dkg)
-  4 ek fehér balzsamecet (vagy fehérborecet és 1 tk cukor)
-  1 doboz natúr, zsíros görög joghurt (375 gr)
 
 

A lilahagymát megtisztítom, nagyon finomra aprítom. Összekeverem az ecettel, állni hagyom, legalább 5 percet, vagy ameddig a többi hozzávalóval elkészülök.Ha sózni szeretnénk, ezen a ponton érdemes a hagymát.

 

A káposzta külső, fonyadtabb leveleit lefejtem, torzsáját kivágom, negyedelem, majd hajszálvékony (vagy ahogy sikerül) csíkokra vágom.

 

Az almát meghámozom, finomra reszelem. A pácolt lilahagymát az almával, mazsolával, káposztával és a joghurttal alaposan elkeverem, meglocsolom a dióolajjal, lazán összeforgatom. Fél óra múlva fogyasztható, de másnap is nagyon finom. Sültek mellé nagyszerű, de pirított dióval és darabolt ementálival gazdagítva önálló darabként is megállja a helyét.

 

Nekünk nem volt szükséges só hozzá, így másnapra sem eresztett levet a saláta, de ha sózzuk, érdemes számolni azzal, hogy másnapra kis levet ereszt és a zöldségek is enyhén megpuhulnak benne.

 

Köszönjük Flat Cat-nek a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://flat-cat.hu/2014/12/21/voroskaposzta-salata-almaval-mazsolaval/