Sütőtökös kuglóf

Közzétéve: 2017. jan 24.
Címkék:

Hozzávalók:

300 g sütőtök (50 percig sütöttem, mézzel kicsit meglocsolva)
200 g vaj
2 ek. tökmagolaj
200 g cukor
5 tojás kettéválasztva
450 g liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom héja (bio)
1 kk. vaníliakivonat
1 tk. ötfűszerkeverék

250 g mascarpone
50 g joghurt
25 g porcukor
fél citrom leve és héja
1 ujjnyi gyömbér

sütőtökös kuglof1

A sütőt bekapcsoltam 170 fokra, hogy bemelegedjen.

A vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat, és tovább habosítottam. Belemértem a lisztet, a sütőport és a fűszereket, citromhéjat is, majd összekevertem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és összeforgattam a masszával. A karika-formát kivajaztam, majd beleöntöttem a tésztát. 170 fokon, 35 percig (tűpróbáig) sütöttem.

Amikor a kuglóf kihűlt porcukorral tálaltam. A krémet csak ekkor kevertem össze, mert frissen finom. Sok állás után a gyömbértől megkeseredhet.

A krémhez a gyömbért és a citrom héját lereszeltem, a levét kicsavartam, majd összekevertem a mascarponéval, a joghurttal és a porcukorral.

sütötökös kuglof2

Kapcsolódó termékek

Tökmagolaj

Különleges ízvilágú olajunk lágy, vöröses színű. Tökmagolajunk kanadai tökből, a bébiételgyártás melléktermékeként keletkező magokból, pörkölés nélkül készül. Egyedisége is ebben rejlik,…

Bővebben