Szezámmaglisztes sajtos rúd

Közzétéve: 2016. szept 29.

?

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, a többi hozzávalót összedolgozzuk, és néhány percig gyúrjuk, amíg sima nem lesz a tészta. Amikor ruganyosra dolgoztuk, két egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formázunk és a hűtőben fél óráig pihentetjük. Ezután kicsit átdolgozzuk, kinyújtjuk az egyik tésztát olyan vékonyra, amennyire lehet és megszórjuk a reszelt sajt felével, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát újra kinyújtjuk kb. fél cm-es vastagságra. A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Derelyevágóval csíkokra vágjuk, majd 180 °C-os, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Megismételjük a második adag tésztával is.

Jó étvágyat!

Hozzávalók:

30 dkg búza finomliszt

10 dkg szezámmag-liszt

1 kk. szódabikarbóna

18 dkg vaj

0,4 dl szezámmag-olaj

1 db egész tojás + 1db tojás sárgája

fél tk. só

1-2 ek. tejföl

20 dkg trappista sajt

10 dkg szezámmag

?

Kapcsolódó termékek

Szezámmagliszt

Rendkívül hatásos kalcium-és magnéziumforrás, erősíti az immunrendszert és az izomzat védelmét is segíti. Magas rosttartalmának köszönhetően már kis mennyiségben is…

Bővebben

Szezámmagolaj

Világossárga szín és jellegzetes szezámillat jellemzi. Csökkenti a magas vérnyomást, valamint a máj és vér koleszterinszintjét. Magas lecitin-tartalma miatt jótékonyan…

Bővebben