Étel receptek

Szőlőhéj őrleményes, eperkrémes torta

Hozzávalók • 8 db tojás • 8 dkg finomliszt • 8 dkg szőlőmagliszt • 16 dkg cukor • 2 dkg vaníliás cukor • 2 dkg sütőpor Krémhez: • 500 ml habtejszín • 4 dkg porcukor • 10 dkg eperdzsem • 3 dkg szőlőhéj őrlemény Elkészítés:…

Bővebben

Paprikakrém

Hozzávalók: 4 nagy piros paprika 1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili) 150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával) csipet bors 1 tk. szárított bazsalikom 3 ek. kukoricacsíra olaj A piros paprikákat megszurkálom (hogy később ne robbanjon), majd mindenféle pucolás…

Bővebben

Túrós cukkinisaláta

Hozzávalók: 2 cukkini 3 szál újhagyma 1 répa 100 g túró szőlőmagolaj A cukkinit keresztben 4 darabba vágom, ezeket felezem és így felcsíkozom. Egy serpenyőben 2 ek. szőlőmagolajat forrósítok és a pici sóval, frissen őrölt zöldborssal fűszerezett cukkinit egy kicsit megpirítom. 3-4 percig sütöm, hogy…

Bővebben

Hagymaleves

Hozzávalók: 1 kg vörös hagyma 3 ek. szőlőmagolaj 1 ek. olívaolaj 30 dkg vaj 5 gerezd fokhagyma 1 ek-nyi kakukkfű 0,5 liter húsleves alaplé só bors A hagymát és a fokhagymát felszeletelem. A lábasba öntöm az olajakat és beledobom a vajat, majd rászórom a hagymát.…

Bővebben

Zsályás, hagymás, májas töltött táskák

Hozzávalók: 475 g fehér liszt 100 g rozsliszt 1 csapott ek só 1 ek szőlőmagolaj 1 tk frissen őrölt zöldbors 4,5 dl víz 1 tk cukor 1 zacskó szárított élesztő A töltelékhez: 500 g csirkemáj 1 ek. mustár 3 ek. szőlőmagolaj 1 ek. zöldbors 1…

Bővebben

Cukkini lepcsánka

Hozzávalók: 80 dkg cukkini 30 dkg liszt 2 tojás 2-3 szál újhagyma 1 kis gerezd fokhagyma só csipet frissen őrölt bors szőlőmagolaj a sütéshez A cukkinit lereszeltem, az újhagymát feldaraboltam (a zöldjét is!) és az egészet lesóztam. 5-10 perc múlva kicsavartam belőle a vizet, a…

Bővebben

Szőlőmagolajban sült egészséges chips

A krumplit nem hámoztam meg, csak jól megmostam és úgy dobáltam be a robotgépbe (szeletelésre állítva), mely így hajszálvékonyra szeletelte. Ekkor lehet ízesíteni is akár, mustárral, oregánóval, borssal, ahogy tetszik. A szőlőmagolajat felforrósítottam és a szeleteket egyesével helyezgettem bele. Kb. 1-1,5 perc után már ki…

Bővebben