Kozmetikai receptek

Teafa kivonat és szőlőmag iszap

1 csepp teafa kivonat + 50 g szőlőmag iszap A kimért szőlőmag iszapba 1 (max. 2) csepp teafa kivonatot csepegtetünk, majd masszázskrémként használjuk. Rendkívül kellemes, édeskés illatú krémet kapunk.

Bővebben

Rozmaring kivonat és szőlőmag iszap

1 csepp rozmaring kivonat + 50 g szőlőmag iszap A kimért szőlőmag iszapba 1 (max. 2) csepp rozmaring kivonatot csepegtetünk, majd masszázskrémként használjuk. A keverékből intenzív, frissesség érzetét keltő masszázskrémet kapunk.

Bővebben

Étcsokoládé és szőlőmag iszap

A minimum 80 %-os étcsokoládét megolvasztjuk, majd az iszappal 1:1 arányban bekeverjük. A krémet felvisszük az arcra, kézfejre. Öt-tíz perces várakozás után, dörzsöléssel leszedjük a bőrről.

Bővebben

Méz és szőlőmag iszap

A mézet az iszappal 1:1 arányban bekeverjük, majd felvisszük a hátra, és azzal masszírozunk. Pár perces masszázs után a puha bőrön kiválik és a masszőr kezén összegyűlik a kenőanyag. A szárazabb bőrön nem válik ilyen egyértelműen ki, illetve nagyobb mennyiség és hosszabb masszázs esetén hasonló…

Bővebben

Túró és szőlőmag iszap

A túrót és a szőlőmagiszapot 1:1 arányban összekeverve pakolást készítünk, melyet óvatosan felviszünk a dekoltázsra, vagy az arcra. 10-15 perc után nedves szivaccsal szedjük le.

Bővebben

Teafa kivonat + tökmag iszap

1 csepp teafa kivonat + 50 g szőlőmag iszap A kimért tökmag iszapba 1 (max. 2) csepp teafa kivonatot csepegtetünk, majd a fejbőrbe masszírozzuk. Kávéskanálnyi mennyiséget samponba keverve is használható. Korpás fejbőrre ajánljuk!

Bővebben

Levendula + tökmag iszap

1 tk. citromlé + 50 g tökmagolaj-iszap + 1 csepp levendulaolaj A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd bemasszírozzuk a fejbőrbe, a hajtövekhez. 10-15 percet állni hagyjuk, majd alaposan, a hajat többször átmosva kimossuk. Zsírosabb haj esetén a samponba diónyi mennyiségben bekeverve ajánljuk.

Bővebben