Tudástár

Biotermékek – tények

Sok tévhit van köztudatban a „bio”, „öko”, „organikus” kifejezésekkel és az ilyen jelöléssel ellátott termékekkel kapcsolatban. Célunk az előítéletek eloszlatása, az információk tényekkel, érvekkel és saját tapasztalatokkal való alátámasztása. Valójában mit is értünk ökológiai gazdálkodás alatt? Az IFOAM (Ökológiai gazdálkodók szervezeteinek világszövetsége) megfogalmazásában: „Az ökológiai…

Bővebben

“Zero waste” gyártástechnológiánk

Szeretnétek megtudni hogyan készülnek termékeink? A szőlő példáján keresztül bemutatjuk "zero waste" gyártási folyamatunk lényegét. A borkészítés során keletkezett törkölyt szétválasztva újrahasznosítjuk, szőlőhéj és szőlőmag formájában. A szőlőhéjat megőrölve szőlőhéjőrleményt kapunk, amely kiváló antioxidáns forrás. A szőlőmagból olajat préselünk; emellett pellet (préselvény) is keletkezik, amelyből…

Bővebben

Extrahálás vs. hidegen sajtolás

Tudjuk-e, hogy mi a különbség a hidegen sajtolt olajok és a hagyományosan elterjedt, extrahálással előállított olajok között?   A hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdag olajok különösen pozitív hatással vannak az egészségünkre. Egyre többen tudjuk ezt, mégis sokan vannak, akik nincsenek tisztában azzal, hogy…

Bővebben