Bio fűszerpaprikamag-olaj

Közzétéve: 2017. márc 2.

A pirospaprikamag-olaj több mint 50 %-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyből a többszörösen telítetlen zsírsavak közül az omega-6 zsírsavat, az egyszeresen telítetlen zsísavak közül az olajsavat emeljük ki. Kellemes ízű és aromájú speciális étolaj. Főként salátaolajként javasolt használata, de bármely paprika-íz vagy színező hatás elérése érdekében alkalmazhatjuk.

Húsok, halak és szendvicsek ízesítésére is kiválóan alkalmas. Linolsav tartalma igen magas, körülbelül 70% a zsírsavak között. C-vitaminban gazdag, serkenti az emésztést, kívülről alkalmazva a reumás területeket bedörzsölve jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így elénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energia felhasználását,emiatt a fogyókúrában is szerepet játszik. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás.

Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabadgyököket semmisíti meg.

Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:

Bármilyen, a magyar konyhában használatos és megszokott fűszeres, paprikás ételt kiegészíthetünk vele, sokat hozzáad a fűszerpaprika ízéhez,illatához, de akár a kápiapaprikából készített ételek színesítésére is alkalmazhatjuk. Én már pácoltam és konfiltáltam is benne harcsaszeleteket.

A csípős változatot pedig akár egy gulyásleves végső ízesítésére is használhatjuk.

 

bio fűszerpaprikamag-olaj

Ajánlott receptek

Omega-3 körözött

A lenmagolaj kesernyésségét elveszi a kömény, és jól illik hozzá a juhtúró is a körözöttben. Így nem kell evőkanállal, "nyelvnyújtogatva"…

Bővebben