Dióolaj

Közzétéve: 2014. okt 21.
Címkék:

Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. A dióolaj rendszeres használata csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyműködést, ezért koncentrációs zavarokkal küzdő gyermekeknél is alkalmazható. Jelentős jódtartalma segít a pajzsmirígy betegségeinek megelőzésében. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert.

Nemcsak finom és egészséges, de bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek. Közismert fertőtlenítő, gombafertőzést megelőző hatása is.

Salátákhoz (alma, körte, kéksajt, camembert, zeller), süteményekhez, gyümölcslevekhez, natúr illetve gyümölcsjoghurtba keverve, vagy akár egy jóízű baráti borozgatás alkalmával sajtokhoz, valamint utólagos ízesítéshez is használhatjuk.

Kiss O’Shea Daniel séf ajánlásával:

Az egyik kedvencem! Kiválóan alkalmas vinaigrettek készítéséhez. Az egyik kedvenc ételem amit csak ezzel tudok elképzelni, a Waldorf-saláta, de készítettem már vele mézes diós süteményt, és a reggeli napindító céklás-káposztás smoothie-m alapja is lehet a dióolaj. Mustárok készítéséhez vagy egy tökéletes sajttál felfrissítéshez is kiváló.

 

Meg szeretném vásárolni a terméket.

dioolaj

 

dsc_5956

Ajánlott receptek

Grapoila máklisztes tészta lekvárral

Hozzávalók: Grapoila máklisztes tészta baracklekvár hidegen sajtolt dióolaj Elkészítés: Nagyon egyszerű :) Csak megfőzzük a tésztát enyhén sós vízben, leszűrjük,…

Bővebben

Dióolajos gofri

Hozzávalók: 500 g liszt 0,5 liter tej 2 ek. cukor 1 dl dióolaj 4 tojás A lisztet, a tojást, a…

Bővebben

Aszalt szilvás céklasaláta

Hozzávalók: 3 cékla 1 marék dió 100 g joghurt 2+2 ek. dióolaj 1 ek. balzsameet 1 marék aszalt szilva néhány…

Bővebben

Gyoza

Hozzávalók: 200 g búzaliszt 40 g szezámmagliszt + a felület lisztezéséhez 140 ml forró víz 1 tk. só 500 g…

Bővebben

Spenótos, kéksajtos reggeli muffin

Hozzávalók: 120 g spenót 75 g kéksajt 3 ek. búzaliszt 2 ek. tökmagliszt 4 egész tojás 4 ek. dióolaj frissen…

Bővebben

Saláta diómajonézzel

A házi majonéz azért nagyon jó, mert attól függően, hogy milyen olajat adunk a tojáshoz, rendkívül változatos öntetet, szósz-alapot készíthetünk.…

Bővebben