Extra szűz olívaolaj

Közzétéve: 2016. okt 4.
Címkék:

Az extra szűz olívolaj telített zsírsav-tartalma alacsony, szívbarát telítetlen zsírsav-tartalma ugyanakkor magas, valamint gazdag polifenolokban és antioxidánsokban. Mindezek segíthetnek a rák és szívproblémák, valamint az idegrendszeri megbetegedések megelőzésében. A  hidegen préselt, kizárólag mechanikusan előállított extra szűz olívaolaj esetén a préselési folyamat során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27°C-t.  Az olaj füstpontja 185–204°C közé tehető. Az extra szűz olívaolaj kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolóként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek  késleltetik a bőr öregedését.
A markáns ízű olaj jól illik tésztákhoz, húsokhoz és halakhoz.

Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:

Talán az egyik legismertebb finom olajféle. Én pedig óva intek bárkit is attól, hogy ezzel főzzön, mert viszonylag alacsony a füstpontja, így inkább finish olajként befejező műveletekhez, salátákhoz, vákuumban készülő ételek ízesítéshez ajánlom, de egy friss gyümölcssalátát is permetezzünk meg vele bátran!

Meg szeretném vásárolni a terméket.

Extra szűz olívaolaj

 

Ajánlott receptek

Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal

Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal

Hozzávalók: 1 fej saláta 2 ek. mustármagolaj 3 ek. olívaolaj csipet só 1 marék kapor 1 ek. almaecet frissen őrölt…

Bővebben

Fehérbabkrém pitával

Ez a picike fehérbab egy éjszakás áztatós. Péntek este hideg vízbe raktam, másnap délelőtt főzhető volt. Ráadásul kuktával még tovább…

Bővebben