Feketeköménymag-olaj

Közzétéve: 2017. márc 3.

Különleges ízű hidegen sajtolt olajunk a feketeköménymag-olaj. Már az ókori Egyiptomban is ismerték és használták ezt a gyógynövényt.

Illóolajai közül a karvont és a limonént említjük meg, melyek antioxidánsok. Antiszeptikus, antifungális, antibakteriális hatásúak. Zsírösszetétele kedvező, telítetlen zsírsav tartalma magas, amelyből az Omega-3,-6, és -9 zsírsavakat emelhetjük ki.  E-vitamin tartalma is magas, amely nem csak a bőrre van jótékony hatással, hanem a szervezetünkben lévő káros szabadgyökök megkötésében is fontos szerepet játszik.

A feketeköménymag-olaj kozmetikai alkalmazása is széleskörű, nem csak belső fogyasztásra, külső használatra is ideális. Minőségi kozmetikumok alapanyagaként ismert. Nagyon jót tesz a bőrnek akár külsőleg, akár belsőleg használjuk. Feszesít, ránctalanít, és nem csak a száraz bőrre van jótékony hatással, hanem a pattanásos bőr ápolására is alkalmas. Elősegíti az emésztést, puffadás- illetve görcsoldó hatása is van.

Levesek, saláták, krémek ízesítéséhez használhatjuk, kúraszerűen pedig reggel és este 1-1 kávéskanállal fogyasszunk belőle.

Kiss O’Shea Daniel séf ajánlásával:

Alapvetően a káposztából készült ételeknél nagyon előnyös lehet a használata, hiszen görcsoldó, puffadásgátló hatású. Így, ha hüvelyesekből készítünk salátát vagy főzeléket, akkor nyugodtan locsoljuk meg vele a kész ételt ,különösen, ha köményt is használtunk elkészítéséhez.

 

Meg szeretném vásárolni a terméket.

feketeköménymag-olaj 250 ml

Ajánlott receptek