Fűszerpaprikamag-olaj

Közzétéve: 2016. jún 24.

A pirospaprikamag-olaj több mint 50 %-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyből a többszörösen telítetlen zsírsavak közül az omega-6 zsírsavat, az egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsavat emeljük ki.

Linolsav tartalma igen magas a zsírsavak között. C-vitaminban gazdag, serkenti az emésztést, kívülről alkalmazva a reumás területeket bedörzsölve jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így élénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energia felhasználását, emiatt a fogyókúrában is szerepet játszik. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás.

Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabadgyököket semmisíti meg.

Kellemes ízű és aromájú speciális étolaj. Főként salátaolajként javasolt használata, de bármely paprika-íz vagy színező hatás elérése érdekében alkalmazhatjuk. Húsok, halak és szendvicsek ízesítésére is kiválóan alkalmas.

Csípős és édes változatban is kapható.

Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:

Bármilyen, a magyar konyhában használatos és megszokott fűszeres, paprikás ételt kiegészíthetünk vele, sokat hozzáad a fűszerpaprika ízéhez, illatához, de akár a kápiapaprikából készített ételek színesítésére is alkalmazhatjuk.

Én már pácoltam és konfiltáltam is benne harcsaszeleteket. A csípős változatot pedig akár egy gulyásleves végső ízesítésére is használhatjuk.

 

Meg szeretném vásárolni a terméket.

fuszerpaprika-magolaj

Ajánlott receptek

Paprikamajonézes padlizsánkrém

Hozzávalók: 3 padlizsán 1 marék friss bazsalikom 100 ml szezámmagolaj 40 ml paprikamagolaj (csemege) 1 tojás sárgája fél kicsi citrom…

Bővebben

Paprikaolajos krumplipüré szezámos szűzzel

Ez a recept tökéletesen mintázza az olajok egyszerű felhasználhatóságát. Könnyen és gyorsan tehetünk különlegessé egy hétköznapi ételt. Például a krumplipürét. Persze én…

Bővebben

Omega-3 körözött

A lenmagolaj kesernyésségét elveszi a kömény, és jól illik hozzá a juhtúró is a körözöttben. Így nem kell evőkanállal, "nyelvnyújtogatva"…

Bővebben