Kukoricacsíra-olaj

Közzétéve: 2014. okt 21.

A kukoricacsíra-olaj jellemzője az aranysárga szín és édeskés, lágy íz. Olajaink közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal dicsekedhet, amely természetes antioxidáns. Egyaránt alkalmazható külső és belső felhasználáshoz rengeteg pozitív tulajdonsága miatt. Gyulladáscsökkentő hatású. Megkönnyítheti az emésztési folyamatokat. Elősegíti a petefészekben, illetve annak környékén megjelenő ciszták felszívódását és egészségessé teszi a petefészek működését.

Használható különféle saláták elkészítéséhez. Füstpontja magas, ezért – valamint nagyon kellemes íze és illata okán – kiválóan alkalmazható olajsütőben, vagy akár serpenyőben készült ételekhez. Így rántott húsok és zöldségek sütéséhez, továbbá grillezéshez, steak elkészítéséhez is ajánljuk.

Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:

Én leginkább a sültkukoricás majonézt szeretem ezzel elkészíteni, de kiválóan használható halak sütéséhez, konfitáláshoz, vagy steakek sütéséhez, és még egy remek kukoricás vinagrette alapjául is szolgálhat.

Meg szeretném vásárolni a terméket.

Kukoricacsíra-olaj

Ajánlott receptek

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

Füstölt pisztráng meleg újburgonya-salátával és spárgával

Hozzávalók 4 személyre: 1 egész füstölt pisztráng 1 csomag spárga 1 kg aprószemű újburgonya 1 csokor petrezselyem 1 csokor kapor…

Bővebben

Kukoricacsíra-olajban pácolt sült keszeg

Hozzávalók: 4-5 kisebb keszeg beirdalva 4-5 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 kiskanál gyömbérpor só, bors, pirospaprika…

Bővebben

Homoktövismaglisztes kenyér

Hozzávalók: 400 g kenyérliszt 80 g homoktövis magliszt 20 g szőlőhéj-őrlemény 2 kk. só 3 dkg élesztő 1 ek. méz…

Bővebben

Ropogós csirkecomb kapribogyós krumplisalátával

A recept a hidegen sajtolt repceolaj sütésállóságának tesztelésére is született. 18 csirkecomb égés nélkül megsült és az olaj is tiszta…

Bővebben

Kukoricacsíra-olajos, tojásos sült spárga

Hozzávalók: fél kg friss zöld spárga 5 db főtt tojás 10 dkg sült szalonna fél citrom leve 2 dl hidegen…

Bővebben

Hagymás szilvalekvár

Piacos szerzemény: tökéletes szilva. Az elkészült lekvárt/chutney-t sokféleképpen használtam fel, szendvicsbe camembert-rel, szalámis melegszendvicsbe, dijoni mustáros csülök mellé. Hozzávalók (kb.…

Bővebben