Mákolaj

Közzétéve: 2014. okt 21.
Címkék:

A mákolaj egy halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Rendszeres használata növeli a szellemi teljesítőképességet és csökkenti a vérnyomást. Mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.

A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetekhez citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve süteménykrémekhez használhatjuk. Az olaj jól párosítható piros bogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal és sajtokkal is.

A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.

Sütés/főzés közben ne használjuk, mivel az olaj nem hevíthető jól.

Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:

A legutóbb egy újragondolt mákosgubánál használtam, mert szerintem nyers mákkal nagyon jól kombinálható. Feldobható vele emelett egy citromsorbet is, de a mákos eper gazpacho tetején is jól mutatnak a mákcseppek. Nagyon kifejező az íze, így főként finish olajként ajánlom!

Meg szeretném vásárolni a terméket.

makolaj

 

Ajánlott receptek

Mákos keksz eperlekvárral töltve

Hozzávalók: 60 dkg liszt 12 dkg mákolaj 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 3 tojássárgája 1 tk. sütőpor 2 tk.…

Bővebben

Mákolajos gyümölcssaláta

Hozzávalók: 1 db piros alma 1 db vérnarancs 2 ek. hidegen sajtolt mákolaj 1 ek. szeletelt mandula 1 ek. méz…

Bővebben

Mákolajos smoothie

Hozzávalók: 6 mandarin 2 kivi 2 banán 2 alma 1 cékla 1 kiskanál mákolaj A gyümölcsöket meghámozzunk, majd kis kockákra…

Bővebben

Epres rukkola saláta mákolajjal

Hozzávalók fejenként: egy marék friss rukkola saláta pár szem eper, negyedelve 1 ek, száraz serpenyőben pirított mák 1 ek mákolaj…

Bővebben

Eperkrémleves mákolajjal

Még egy kis szamócás recept. Ennél már csak a szamóca tejszínhabbal gyorsabb. Hozzávalók: 300 ml tejszín 100 ml víz 750…

Bővebben