Bio mákolaj

Közzétéve: 2017. márc 2.
Címkék:

Halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Rendszeres használata növeli a szellemi teljesítőképességet és csökkenti a vérnyomást. Mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.

A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetekhez citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve süteménykrémekhez használhatjuk. Az olaj jól párosítható piros bogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal és sajtokkal is.

A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.

Sütés/főzés közben ne használjuk, mivel az olaj nem hevíthető jól.

Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:

A legutóbb egy újragondolt mákosgubánál használtam, mert szerintem nyers mákkal nagyon jól kombinálható. Feldobható vele emelett egy citromsorbet is, de a mákos eper gazpacho tetején is jól mutatnak a mákcseppek. Nagyon kifejező az íze, így főként finish olajként ajánlom!

Meg szeretném vásárolni a terméket.

bio mákolaj 250 ml

Ajánlott receptek