Mustármagolaj

Közzétéve: 2016. febr 8.
Címkék:

A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin tartalma is magas a béta-karotin mellett. Magas esszenciális zsírsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, valamint erős antibakteriális hatással bír.

Serkenti az emésztést, a vérkeringést, a kiválasztó szervek működését, ezáltal aktívan hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez. A mustármagolaj plusz hőt kölcsönöz a testnek és helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg reumás- és ízületi panaszok enyhítésére használhatjuk, borogatás, vagy bedörzsölés formájában. Meleg lábfürdőbe téve például tejjel keverve (a feloldódás segítéséért) megfázás esetén hatásos.

mustarmagolaj

 

Ajánlott receptek

Káposztás tészta

Soba saláta pirított répával és savanyú káposztával Hozzávalók: 1 köteg soba tészta (7,5 dkg) 2 tk mustármag olaj vagy szezámolaj…

Bővebben

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős.…

Bővebben

Pirított csirke édesburgonyával, kesudióval, mustármagolajos kuszkusszal

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül) 2 fej hagyma (25 dkg) 1 ek ras el hanout (ha ez…

Bővebben

Kolbászos szendvicsek

Hozzávalók: 1 rúd házi kolbász krémsajt (adalékmentes) 8 kis szelet rozskenyér 2 db paradicsom kis marék petrezselyem 4 levél bazsalikom…

Bővebben