Mustármagolaj

Közzétéve: 2016. febr 8.
Címkék:

A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin tartalma is magas a béta-karotin mellett. Magas esszenciális zsírsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, valamint erős antibakteriális hatással bír.

Serkenti az emésztést, a vérkeringést, a kiválasztó szervek működését, ezáltal aktívan hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez. A mustármagolaj plusz hőt kölcsönöz a testnek és helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg reumás- és ízületi panaszok enyhítésére használhatjuk, borogatás, vagy bedörzsölés formájában. Meleg lábfürdőbe téve például tejjel keverve (a feloldódás segítéséért) megfázás esetén hatásos.

Meg szeretném vásárolni a terméket.

mustarmagolaj

 

Ajánlott receptek

Káposztás tészta

Soba saláta pirított répával és savanyú káposztával Hozzávalók: 1 köteg soba tészta (7,5 dkg) 2 tk mustármag olaj vagy szezámolaj…

Bővebben

Pirított csirke édesburgonyával, kesudióval, mustármagolajos kuszkusszal

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül) 2 fej hagyma (25 dkg) 1 ek ras el hanout (ha ez…

Bővebben

Kolbászos szendvicsek

Hozzávalók: 1 rúd házi kolbász krémsajt (adalékmentes) 8 kis szelet rozskenyér 2 db paradicsom kis marék petrezselyem 4 levél bazsalikom…

Bővebben

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős.…

Bővebben