Mustárpor

Közzétéve: 2016. aug 22.
Címkék:

A mustármaglisztünk a mustárpor néven is ismert fűszer az angolszász piacon. A mustármagból kipréseljük az olajat, majd a présmaradványt leőrölve kapjuk meg a mustármaglisztet. Értékes fehérjeforrás, aminosav összetétele változatos. A mustármagliszt gazdag ásványi anyagokban, rostokban. Kiválóan alkalmas salátaöntetek, húsok ízesítésére, pácolására, valamint házi mustár készítéséhez. Húsok panírozásához is használhatjuk, különleges ízt és színt kölcsönöz ételünknek. Ha házi tésztát szeretnénk készíteni, érdemes a liszthez adalékanyagként mustármaglisztet adni.

Meg szeretném vásárolni a terméket.

DSC_2745

 

Ajánlott receptek

Mustáros sült csirke

Hozzávalók: kb. 1,5 kg-os egész csirke fél répa reszelve kakukkfű frissen őrölt bors sóban eltett csípőspaprika (vagy erős pista) 1…

Bővebben

Garam masalás csirkés pite

Amikor egy picit hűvösebb van, ahogy most már esténként, akkor mindig megkívánom a pitéket, sütőben sült dolgokat, fűszeresebb ízeket. Ez…

Bővebben

Mustáros,cukkinis penne

Hozzávalók: 500 g penne 1 ek. kukoricacsíra-olaj 250 g bacon 2 db cukkini 3 ek. mustármagliszt 400 ml tejszín 2…

Bővebben

Fehérbab mustáros fasírttal

Ebben a receptben a bab a főszereplő! Azaz tulajdonképpen a köret. A hús ezért egyszerűbb ízesítést kapott. Igazából a bab…

Bővebben

Fokhagymás kenyér bio repcemagolajjal

Hozzávalók: 450 g búzaliszt 50 g mustármagliszt 1-2 gerezd fokhagyma 2 tk. só 1 ek. méz 3 cl hidegen sajtolt…

Bővebben

Mustármaglisztes tészta szűzpecsenyével

A mustárliszt az angol mustárporral megegyező csípős, okkersárga mustármagdara. Érdekes, hogy a mustármagolaj egyáltalán nem csíp, míg a liszt erős.…

Bővebben