Szezámmagliszt

Közzétéve: 2015. júl 28.
Címkék:

Rendkívül hatásos kalcium-és magnéziumforrás, erősíti az immunrendszert és az izomzat védelmét is segíti. Magas rosttartalmának köszönhetően már kis mennyiségben is a jóllakottság érzését kelti. Kalória- és szénhidrát tartalma alacsony.

Sokoldalúan felhasználható. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Más maglisztekkel keverhetjük.

Különleges rántott húst készíthetünk, ha a búzalisztet szezámliszttel helyettesítjük. Sörrel higítva ízletes zöldség-bundát is alkothatunk.

Meg szeretném vásárolni a terméket.

DSC_2736

dsc_6451

 

Ajánlott receptek

Gyoza

Hozzávalók: 200 g búzaliszt 40 g szezámmagliszt + a felület lisztezéséhez 140 ml forró víz 1 tk. só 500 g…

Bővebben

Szezámmaglisztes sajtos rúd

Elkészítés: A sajtot lereszeljük, a többi hozzávalót összedolgozzuk, és néhány percig gyúrjuk, amíg sima nem lesz a tészta. Amikor ruganyosra…

Bővebben

Háromszorosan szezámos török simit

Törökország legismertebb péksüteménye és egyben legnépszerűbb street foodja a simit, ami egy belül puha, kívül ropogós szezámmagos gyűrű. Az alábbi…

Bővebben

Gluténmentes szezámlisztes, ötfűszeres torta

Egy gluténmentes rendezvényre sütöttem meg ezt a tortát, amit a próbanapon tejcsokival (ez látható a képen), élesben pedig étcsokival csináltam.…

Bővebben