Szőlőmagliszt

Közzétéve: 2014. okt 21.
Címkék:

A szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban egészségmegőrző és megújító hatása révén, melyet gazdag bioaktív és bioflavin tartalmának köszönhet.

Stressz vagy betegség esetén a szabadgyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsoknak nemcsak a mennyisége, de a hatóereje is csökken.

A szőlőmagliszt könnyen emészthető és koleszterinmentes. Olajtartalmának köszönhetően megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Kiváló E-vitamin és telítetlen zsírsav forrás.

A szőlőmaglisztet sütőipari adalékanyagként elsősorban pozitív élettani hatásai miatt érdemes használni. Mivel az élesztő munkáját segíti, ráadásul kiváló színezőanyag, kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.

Meg szeretném vásárolni a terméket.

DSC_2766

ba_grapoila-5588 ba_grapoila-5590

Ajánlott receptek

Élesztő- és gluténmentes kenyér

Hozzávalók: 30 dkg riszliszt 10 dkg szőlőmagliszt 10 dkg mákliszt 10 dkg lenmagliszt 2 teáskanál tengeri só 1 teáskanál foszfátmentes…

Bővebben

Szőlőhéj őrleményes, eperkrémes torta

Hozzávalók • 8 db tojás • 8 dkg finomliszt • 8 dkg szőlőmagliszt • 16 dkg cukor • 2 dkg…

Bővebben

Vörösáfonyás, földimogyorós répatorta

Hozzávalók: 1 bio narancs 150 g vörösáfonya 50 ml dióolaj 100 ml kukoricacsíra-olaj 1 tk. sütőpor 1 tk. szódabikarbóna 1…

Bővebben

Dupla csokis muffin

Hozzávalók: 15 dkg szőlőmagliszt 35 dkg liszt 50 dkg porcukor 10 dkg étcsokoládé 10 dkg kakaópor 10 dkg vaj 5…

Bővebben