A tökmagolaj különleges ízvilágú olajunk lágy, vöröses színű. Olajunk kanadai tökből, a bébiételgyártás melléktermékeként keletkező magokból, pörkölés nélkül készül. Egyedisége is ebben rejlik, hiszen termékünk előállítása során a héjas tökmagot mechanikusan préseljük, előtte se nem pörköljük, se nem sózzuk, ezáltal a mag értékes beltartalma nem károsul.
Ezzel a technológiával, hasonló odafigyeléssel állítunk elő héj nélküli tökmagból is olajat. A piacon kapható sózott és pörkölt tökmagolajtól eltérően mi a héj nélküli tökmagot se pörköljük és sózzuk, így egészségesebb végterméket kapunk.
Javítja a vérkeringést, kedvezően befolyásolja a vérnyomást. Kismamák és babák védelmezőjeként is ismert. Erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést és az érelmeszesedést. Íze lágyabb a hagyományos olajtökből sózva, pörkölve készült olajnál.
Hidegkonyhai ételek, mártások és saláták elkészítéséhez ajánljuk. Krémlevesek elkészítésekor utolsó simításként az étel tetejére csepegtethetjük.
Kiss O’ Shea Daniel séf ajánlásával:
Természetesen vannak az evidens ételek, amelyek e nélkül nem is lennék azok amik, például a sütőtökből készített leves Grapoila tökmaggal és Grapolia tökmagolajjal lesz a legkiválóbb, de én már készítettem belőle tökmagolajos savanyú gumicukorkát is. Erőteljes íze miatt befejező és finish olajként a leginkább alkalmazható.
