Grapoila    /    Termékek    /    Olajok    /    Mustármagolaj


Mustármagolaj

Nagy örömünkre a Grapoila mustármagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en szelíd, letisztult ízvilágával, diós aromájával kiérdemelte a Great Taste csillagot.

A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin tartalma is magas, a béta-karotin mellett. Esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, továbbá erős antibakteriális hatással bír.

A mustármagolaj helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg, reumás- és ízületi panaszok enyhítésére is használják. Meleg lábfürdőbe téve - az oldódás elősegítése érdekében pl. tejjel keverve - megfázás esetén is hatásos lehet.

A Grapoila mustármagolajjal salátákat ízesíthetünk, majonézt, pácokat készíthetünk, húsokat tehetünk pikánsabbá. Az indiai konyha egyik alap alkotóeleme. Viszonylag magas füstpontja miatt bátran süthetünk, főzhetünk vele magasabb hőfokon.