Grapoila        Termékek        Lisztek        Sárgabarackmag-liszt


Sárgabarackmag-liszt

Az általunk préselt és leőrölt sárgabarackmag a kemény mag csonthéjon belüli része. B-17 vitaminban (amigdalin) gazdag, melynek rákos sejteket pusztító hatásáról számos kutatás folyik.

 

Magas fehérjetartalmú, gazdag telítetlen zsírsavakban és többszörösen telítetlen zsírokban, vasban, cinkben, káliumban, foszforban és magnéziumban.

 

A sárgabarackmag-liszt fogyasztásával hozzájuthatunk a mag értékes beltartalmi összetevőihez. Hozzáadhatjuk levesekhez, gyümölcsléhez, süteményekhez, müzlihez.

Csipkebogyómag-olajjal keverve kiváló bőrradírozó készíthető belőle, melyet rendszeresen használva bőrünk ragyogóvá válik, ráadásul mélyen tisztítja azt.