Tökfőzelék tökmagliszttel

Közzétéve: 2017. okt 13.

 

Hogyan dobjunk fel egy tökfőzeléket? Tökliszttel! Nem csak azért, mert vicces és zöld, hanem mert gluténmentes is. Ha meg már minden tökös, akkor a zsiradék is tökmagolaj legyen! 🙂

Hozzávalók (6 személyre):

700 g tök
2 fej hagyma
3 ek. tökmagolaj
2 dl víz
1 csokor kapor
500 g tejföl
3 púpos ek. tökmagliszt

 

A tököt meghámoztam, legyalultam és lesóztam. A hagymát megpucoltam és apróra vágtam. Egy lábasban 3 ek. tökmagolajon, kis lángon üvegesre pároltam, hozzáadtam a finomra vágott kaporszárat is. A sós tökből kicsavartam a vizet (félreraktam), majd a hagymára halmoztam, felöntöttem 2 dl lével, a többit kiöntöttem. 15 percig fedő alatt hagytam párolódni, majd összekevertem a tejfölt és a tökmaglisztet és hozzáadtam a tökhöz, folyamatos kavargatással. Belekevertem a felvágott kaporlevelet is. Még öt percig hagytam, hogy felrottyanjon, aztán tálaltam.

Mindenféle sült hússal, pörkölttel kiváló, de ezt mindenki tudja. 🙂

 

Kapcsolódó termékek

Bio tökmagliszt

Lisztünket héjnélküli olajtökből készítjük, íze és illata jellegzetes, színe élénkzöld. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a hólyag- és prosztata-megbetegedésekre. Igen…

Bővebben

Bio tökmagolaj

A termék ellenőrzött BIO gazdaságból származó, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező alapanyagból, BIO minősítésű gépsorunkon készül. Különleges ízvilágú olajunk lágy, vöröses…

Bővebben

Tökmagliszt

Lisztünket héjnélküli olajtökből készítjük, íze és illata jellegzetes, színe élénkzöld. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van a hólyag- és prosztata-megbetegedésekre. Igen…

Bővebben

Tökmagolaj

Különleges ízvilágú olajunk lágy, vöröses színű. Tökmagolajunk kanadai tökből, a bébiételgyártás melléktermékeként keletkező magokból, pörkölés nélkül készül. Egyedisége is ebben rejlik,…

Bővebben