Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal

Közzétéve: 2018. okt 15.

Hozzávalók:

1 fej saláta
2 ek. mustármagolaj
3 ek. olívaolaj
csipet só
1 marék kapor
1 ek. almaecet
frissen őrölt bors
150 g tonhal (konzerv)
fél fej lilahagyma (+só +ecet)
1 tk. kapribogyó
6 tojás
50 g cheddarsajt

Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal

A tojásokat lobogó vízbe tesszük és 4 percig főzzük, majd hideg vízbe helyezzük őket. A salátát és a kaprot júl megmossuk, lecsepegtetjük. A salátát nagyobb darabokra vágjuk és a salátás tál aljába helyezzük. A kaprot és a kapribogyót apróra vágjuk, összekeverjük az almaecettel, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és az olajokkal. Ez lesz az öntet.

A lilahagymát felszeleteljük, lesózzuk és egy pici almaecetet is rácsolunk, hogy elvegye az erejét.

A tonhalat a salátára morzsoljuk, majd a megpucolt tojásokat félbevágva, azokat is ráhelyezzük. Rászótjuk a lilahagyma csíkokat, cheddar sajtból zöldséghámozóval forgácsokat szelünk, majd az egészet meglocsoljuk a salátaöntettel.

Gyors és mégis különleges vacsora.

Kapcsolódó termékek

Mustármagolaj

A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin tartalma…

Bővebben

Extra szűz olívaolaj

Telített zsírsav-tartalma alacsony, szívbarát telítetlen zsírsav-tartalma ugyanakkor magas, valamint gazdag polifenolokban és antioxidánsokban. Mindezek segíthetnek a rák és szívproblémák, valamint az idegrendszeri megbetegedések…

Bővebben